Maaltijdsalade met pinda-gehaktballetjes

Macro's voor dit recept

Kcal Koolhydraat Eiwit Vet
580 37,4 41,3 28,5

Ingrediënten

150 gr gehakt

2 eetlepel ketjap manis

1 eetlepel pindakaas

1 teentje knoflook, fijngesneden

1 kleine rode ui, fijngesnipperd

75 gr wortelstift (jullienne)

1/2 komkommer, in halve ringen

1 rode paprika, in reepjes

1 theelepel gehakte knoflook (knoflookpasta)

1/2 eetlepel limoensap

100 gr slamix, gewassen

1 eetlepel goede olijfolie (ik gebruik Aristeon)

Bereiding

Meng het gehakt met de ui, 1 knoflookteentje, de helft van de ketjap manis en de pindakaas en kneed goed door elkaar.

Maak hier kleine gehaktballetjes van (zo groot als je wilt; hoe kleiner hoe meer balletjes).

Bak de balletjes gaar in de airfryer in circa 5 minuten (afhankelijk van je airfryer en de grootte van de balletjes).

Maak ondertussen de dressing door de andere helft van de ketjap en pindakaas te mengen met de olijfolie, limoensap en de gehakte knoflook.

Doe de sla mix samen met de wortel, komkommer en paprika in een grote schaal. 

Giet de dressing over de groentes en meng door elkaar.

Serveer de balletjes op de salade.

Eet smakelijk!

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen